Uw Advertisement op
deze plaats?
Neem contact op met de beheerder! Mail naar bakkerjh@gmail.com

Groot Colmschate

Alle handige informatie
in het Nederlands voor
de startende en
ervaren fotograaf!
www.fotohandig.nl

Over Deze Site

Welkom

Welkom op de website www.GrootColmschate.nl, een website voor de bewoners en bezoekers van de Colmschate-Noord, Colmschate-Zuid en de Vijfhoek. Het gebied "Groot Colmschate" omvat ondermeer de uitbreidingswijk ten oosten van Deventer.

Het viel mij op dat er op internet geen website bestond voor dit gedeelte van Deventer terwijl de bewoners van dit gebied toch min of meer een gemeenschap vormen en gezamenlijke belangen hebben.

Wijk 5

De gemeente Deventer heeft de stad Deventer in 5 wijken verdeeld. Wijk 5 omvat het gebied rondom het dorp Colmschate. Colmschate is van oorsprong een klein dorp met daarom heen een aantal buurtgemeenschappen en landgoederen.

Eigenlijk is hieraan niets veranderd, het dorp Colmschate bestaat nu nog uit enkel een aantal woningen rondom de Stationstraat aan noordzijde van de Holterweg en rondom de Roessinksweg en de Bloemendalsweg.

Oostrik, de Eerste Wijk

Het Oostrik was de eerste wijk die in de jaren zeventig aan de oostzijde van Deventer werd gebouwd. De wijk lag destijd "ver" van het centrum en de stadsvoorzieningen. In de jaren tachtig werden de wijken Groot Douwel en Blauwenoord gebouwd. Deze wijken lagen allen aan de noordzijde van de Holterweg.

Pas na de uitbreidingen aan de zuidzijde van de Holterweg met de wijken Colmschater Enk het Roessink en het Essenerveld begon "Groot Colmschate" vorm te krijgen.

Voorzieningen

Pas na de realisatie van het winkelcentrum aan de Flora, het sportcomplex "De Scheg", de wijken Bramelt en het Swormink en de realisatie van de Deventer-Oost afslag op de A1 en de realisatie van een eigen NS station op 10 december 1989 was de aantrekkingskracht op pijl.

De Vijfhoek

In 1995 werd een start gemaakt met de aanleg van de Vijfhoek. Na de aanleg van de infrastructuur was "Op den Haar" de eerste nieuwe wijk op de Vijfhoek. De wijken op de Vijfhoek zijn vernoemd naar de erven Haarman, Steinvoorde, Jeurlink, Vittelaar, Grave en Spikvoorde.

Contact

Heb je een idee voor nieuwe pagina's, stuur dan een mailtje naar Jacques Bakker (bakkerjh@gmail.com) met als tekst "idee voor GrootColmschate".

Elke andere opmerking of aanvulling is ook welkom op hetzelfde email adres (ik gebruik mijn gmail adres, anders krijg ik te veel spam!). Zorg wel dat er in het onderwerp duidelijk staat dat het om de website Groot Colmschate gaat.