Uw Advertisement op
deze plaats?
Neem contact op met de beheerder! Mail naar bakkerjh@gmail.com

Groot Colmschate

Alle handige informatie
in het Nederlands voor
de startende en
ervaren fotograaf!
www.fotohandig.nl

De Wederopbouw van Salland

Stichting Sallands Erfgoed, zet zich in voor het behoud van boerderijen in Salland, dus ook boerderijen uit de wederopbouwtijd. We starten eind dit jaar met een groot project gericht op het behoud van deze bijzondere boerderijen, gefinancierd door de provincie Overijssel.

Begin september hebben de eigenaren/bewoners van de bij ons bekende actuele adressen een brief ontvangen over dit project. Heeft u geen brief van ons ontvangen maar woont u wel in een wederopbouw­boerderij en heeft u interesse in ons project? Meldt u dan aan!

Naar aanleiding van een open gestelde regeling wordt een selectie gemaakt van eigenaren van boerderijen welke aan restauratiewerkzaamheden mee mogen doen. De criteria hiervoor worden nader ontwikkeld. Vanzelfsprekend gaat het om karakteristieke, streekeigen boerderijen, met een focus op boerderijen uit de wederopbouw­periode. Verwacht wordt dat met het beschikbare budget ca. 15 eigenaren van boerderijen financieel ondersteund kunnen worden; het herstel dient te zijn uitgevoerd voor 1 oktober 2016.

Graag komt de stichting in contact met (oud) eigenaren of bewoners van wederopbouw­boerderijen om hen te interviewen: wie heeft er nog mooie verhalen over de Tweede Wereldoorlog en de verwoesting van de boerderij? Wie kan goed vertellen over de veranderingen en modernisering die de wederopbouw met zich mee nam? Vanzelfsprekend zijn we op zoek naar oud fotomateriaal, van verwoeste boerderijen, noodwoningen en foto’s uit de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw.
Nog bestaande boerderijen zullen daarnaast, gedeeltelijk, worden gefotografeerd en gedocumenteerd; heeft iemand nog koeien op de deel staan? Heeft u nog een klassiek interieur, of bijzondere vloeren? We komen graag met u in contact.

Bent u geďnteresseerd in het project? Wilt u misschien in aanmerking komen voor subsidie? Heeft u mooie verhalen over uw boerderij? Wilt u graag op de hoogte gehouden worden van verdere ontwikkelingen? Meldt u dan bij ons aan! Stuur een mail naar info@stichtingsallandserfgoed.nl en vermeld daarin uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Wij hopen dat we met alle bewoners/eigenaren op deze manier in contact kunnen komen!

Op 30 september a.s. organiseren we bij Café Bosgoed, Dorpsstraat 17 in Heeten een informatiebijeenkomst over het project. Vanaf 19.30 uur bent u hier welkom, het programma start om 20.00 uur. Daarbij vertellen we uitgebreider over de subsidieregeling en gaan we graag met u in gesprek op welke manier we de andere project­onderdelen – samen met u – het beste vorm kunnen geven! U bent dan ook in de gelegenheid om al uw vragen aan ons te stellen. Heeft u nu al vragen? Stel ze dan op bovenstaand e-mailadres. Komt u op de bijeenkomst? Wilt u dan aan ons mailen met hoeveel personen u komt?

Grote Opening Kunstijsbaan de Scheg

Op zaterdag 8 oktober 2011 heropent Sport- en Belevingscentrum De Scheg de totaal vernieuwde en overdekte kunstijsbaan. De opening van de kunstijsbaan zal spectaculair zijn! Compleet met muziek, demonstraties en bekende Nederlandse artiesten en topsporters. Vanaf 13.30 uur is de kunstijsbaan voor iedereen vrij toegankelijk. Om 18.00 uur beginnen de marathonschaatsers in verschillende categorieën aan de openingswedstrijd van het marathonseizoen. De toppers van het peloton komen aan de start!

Onder de overkapping van de kunstijsbaan ontstaat een educatieve winterspeelplaats (Speelpool) met diverse speeltoestellen en een ‘verlaten’ onderzoeksloods. Het resultaat: een volledig gethematiseerde belevingsaccommodatie. Bezoekers wanen zich vanaf oktober 2011 in Noord Europa en worden door de characters Kim & Pim meegenomen op avontuur door een verlaten expeditiekamp op de Noordpool.

De opening staat in het teken van de eerste schaats- en ontdekkingsdag op de vernieuwde kunstijsbaan. Dit wordt gevierd met veel spektakel en optredens van bekende Nederlanders. Op het programma staan demonstraties, een sensationele show kunstrijden, kennismaking met diverse schaatslessen, Eisstockschiessen een verrassingsact en om 15.00 uur een muzikaal optreden van een speciale gast.

Het spektakel begint om 13:30 en is om 17:00 afgelopen. VRIJE TOEGANG!

Uw Reclame Boodschap

Op deze plaats kan uw reclame boodschap staan. Informeer naar de mogelijkheden, alles is mogelijk!

Stuur dan een mailtje naar Jacques Bakker (bakkerjh@gmail.com) met als tekst "Adverteren op GrootColmschate" indien u graag de mogelijkheden wilt weten.

Deventer Sterrenslag Spektakel

Op zondag 30 juni 2013 zal het spektakel "Deventer Sterrenslag" plaatsvinden op het Winkelhart van Colmschate aan de Flora.

In het Deventer Sterrenslag zal het oude 'Sterrenslag' van de AVRO herkenbaar zijn alsmede de hilarische situaties van Wipe out van RTL5. Naast een fysieke inspanning zal het ook nodig zijn de hersens te gebruiken om de Deventer Sterrenslag te winne.

Een team bestaat uit 4 spelers en 1 captain. U kunt zich als team nog inschrijven. Wil je eerst verdere uitleg? Meldt je dan bij Shoeby, Buitink Sport 2000, Globe reisburo of Slager Vrielink. Zij kunnen je meer vertellen en kun je direct inschrijven.

Er zijn fraaie geldprijzen te winnen to wel € 500,-

Overkapping IJsbaan De Scheg

Op 23 september 2009 heeft de Gemeente raad ingestemd met het beschikbaar stellen van een voorbereidingskrediet aan het Sportbedrijf Deventer voor het overkappen van ijsbaan De Scheg. Het college heeft inmiddels besloten de restantsubsidie toe te kennen nadat het Sportbedrijf het definitief ontwerp had aangeboden. De gemeente Deventer heeft 3,5 miljoen euro ter beschikking gesteld voor de verbouwing. Onder de overspanning komt een educatieve winterspeelplaats met tal van attracties.

De aanpassingen moeten zorgen voor betere sportmogelijkheden in de wintermaanden en voor capaciteitsuitbreiding van het zwembad in de zomermaanden wat meer bezoekers zal trekken. De werkzaamheden zijn in volle gang en op 8 oktober 2011 gaan de deuren van de vernieuwde kunstijsbaan weer open.

Het resultaat van alle verbouwingen is een accommodatie in een unieke Noord Europese beleving welke De Scheg als landmark van Deventer op de kaart zal zetten. De meest opvallende verbouwing is het minder weersafhankelijk maken van de kunstijsbaan door het plaatsen van de grootste membraanconstructie van de BeNeLux.

Unieke Site Kattenbakvulling.Info

Sinds enige tijd is de website www.kattenbakvulling.info beschikbaar. Deze unieke site bevat uitputtende informatie over alle eigenschappen van kattenbakvullingen.

Rode Kat

Er wordt uitleg gegeven over de verschillende soorten vullingen en hun voordelen en nadelen worden genoemd. Tevens bevat de site veel handige tips en achtegrond informatie.

Nieuwe Website Een Groot Succes!

Nog voordat de website GrootColmschate.NL on-line kwam was er reeds een toenemende belangstelling door de plaatsing van de vooraankondiging.

Nu de eerste versie on-line staat kunt u ook een bijdrage leveren. Stuur dan een mailtje naar Jacques Bakker (bakkerjh@gmail.com) met als tekst "mijn bijdrage voor GrootColmschate".

Uw Bericht Hier?

Heeft u een persbericht wat betrekking heeft op onze leefomgeving, stuur deze dan naar Jacques Bakker (bakkerjh@gmail.com) met als tekst "Persbericht GrootColmschate" en wij beoordelen de plaatsing.